zaterdag 19 maart 2011

En hoe is het verder in Huize Poelekie?

In de laatste week van februari zag ik niet alleen Janelle Monae en My Chemical Romance, maar verlaagde ik ook mijn medicatie. Zoals u weet is elke wissel van medicatie altijd spannend en eng en stress en jenk en brul, maar na een kleine maand durf ik voorzichtig te zeggen dat deze verlaging prima verlopen is. Met z'n allen: yay!

In diezelfde week had ik een heuse makeupklus met eh, eigenlijk wel heel redelijk resultaat. Misschien wordt het nog wel eens wat met mij en dat pienselen...

Maart begon goed, met een bookmarkbombing en het tot een neergeschoten junk metamorfoseren van Kattenfluisteraar T. Foto's van dat laatste zet ik overigens NIET op het internet, sinds The Big Kahuna mij bloedserieus vroeg of ik hier iets mee te maken had (het antwoord hierop is overigens NEE), ben ik wat voorzichtiger geworden met mezelf incrimineren. ;-)

Vervolgens breide ik, terwijl ik anderhalf seizoen Black Books (aanrader!) keek, deze sjaal:


Verder hield ik me deze maand bezig met het broeden op een nieuw project met het #LCF, het fabriceren van macarons en chocoladetaart met @_kouw tijdens een bril-jante workshop bij Tout en de enige vijftig-minner zijn bij een lezingenmiddag in het kader van de boekenweek. De komende weken moet ik (ik wil niet!) mijn hele woonkamer en keuken inpakken, want er wordt een nieuwe vloer gelegd en (jawel! Eindelijk!) ik krijg een nieuwe badkamer! *doet dansje* Leutige foto's van het proces volgen uiteraard tee zet tee.

vrijdag 18 maart 2011

Poelekie goes to makeupschool - februari

Na de (niet alleen) lestechnisch pittige maand januari stoomden we in februari keihard door met een airbrushles. Docente Mariska (van wie u hier werk kunt zien) legde ons in de ochtend de basisprincipes van het airbrushen uit: hoe zit zo'n pistool in elkaar, wat voor foundation gebruik je, hoe haal je het pistool uit elkaar, maak je het schoon en (niet onbelangrijk) zet je het weer in elkaar zonder de naald te slopen. Hoe beweeg je het ding op de juiste manier dat je niet een blob foundation op 1 plek hebt en niets op de rest van het gezicht. 's Middags mochten we bij elkaar aan de slag en ik moet zeggen dat ik het úiterst leutig vond! Jammer alleen dat die dingen nogal aan de prijs zijn...

De tweede les van februari zou ik @schildpad omtoveren tot een bruidje én een supermodel, maar ik was geveld door snot en hoest, dus dat ging helaas niet door. Ik maakte nog wel op de valreep (ja, te laat begonnen) het werkstuk af, Kattenfluisteraar T. was zo lief om het naar school te brengen, de uitslag laat nog even op zich wachten.

De derde les van februari stond in het teken van stagework: 's ochtends zagen we hoe je met een paar welgemikte strepen een jong iemand in een omaatje verandert, hoe je van een er gezond uitziend iemand een verlopen junk met dealersores (blauw oog en later zelfs een schotwond) maakt en hoe je een revuemakeup met wenkbrauwen (daar zijn ze weer!) halverwege het voorhoofd opzet. Die middag mochten we elkaar in bejaarde, verlopen junkies met schotwonden en cokeneuzen veranderen, wat voor veel jolijt zorgde.

dinsdag 1 maart 2011

You have been bombed by the #LCF

Zoals ik hier al aankondigde, zijn 2/3 van het #LCF vanavond gaan bookmarkbomben in de OBA. Een jolige fotoserie met bijschriften van onze avonturen kunt u hier vinden. Enjoy!

Blog Design by Get Polished