maandag 29 augustus 2005

"Ik ben een beetje moe..." (Zweden dag 1)

Na op woensdagochtend veel te laat (4 uur ´s ochtends) ingeslapen te zijn wegens het nog moeten doen van vanalles (voornamelijk het fabriceren van een doos waarin de Hele Lange Vinnen veilig vervoerd konden worden) vertrokken we (Apneist & LogPoes) zo rond een uur of 8, om en om "Ik ben een beetje moe..." piepend, richting Schiphol, waar we moeiteloos rond 10en opstegen. Na een korte tussenstop in Kopenhagen, waar ik GEEN leuk kralentasje kocht bij Accessorize (ja, spijt) kwamen wij op tijd aan in Goteborg waar we opgewacht werden door…niemand…

Gelukkig zijn we (ook al zijn we een beetje moe) niet voor 1 gat te vangen, de onderwatermeneer ging op zoek naar een bus die ons naar het centrum, terwijl ik omringd door onze hysterische hoeveelheid bagage (54,7 kilo) een poging deed tot het ontcijferen van allerlei Zweedse vrolijkheid.

Na een busritje van een minuut of 40 kwamen we aan bij Göteborg centraal station, waar we toch maar even onze gastheer/organisator Sebastian gebeld hebben, die spoedig aangesjeesd kwam op zijn mountainbike (geen overbodige luxe trouwens, het is nogal “heuvelig” in Zweden). We kregen de sleutel van wat het Honinghuisje zou blijken, kochten een tramkaart en kwamen uiteindelijk uit bij Slottsskogkolonin, wat een soort volkstuincomplex met een gezellige commune-“feel” is. Na een hoogst noodzakelijke middagdut (we waren tenslotte een beetje moe) zijn we ´s avonds nog wat door de buurt gaan wandelen, waarbij we licht verdwaald zijn. ´s Avonds ondanks de tropische temperaturen in het huisje (verwarming bleek aan te staan) heerlijk geslapen.

zondag 28 augustus 2005

Nog even geduld s.v.p.

Twee weken wasgoed zijn bijna weggewassen, de oppaskat krijgt fijn veel aandacht, de foto´s zijn gedownload/worden ontwikkeld en er staat een Word-document open en ja, dit postje is een stok achter de deur... ;-)

woensdag 24 augustus 2005

LögPöes tillbaka

Ben d´r weer! Aangezien de zeehond over een uurtje of 8 in het vliegtuig naar het WK zit en er nog ingepakt moet worden, volgt een (super)lange update mét kiekjes later! *knuft kat*

vrijdag 19 augustus 2005

Poot-ig tussendoortje

Even vlug tussendoor voor de mensen die zich misschien zorgen maken: poot functioneert weer, is nog steeds wel gezwollen en licht pijnlijk, maar ik loop al nauwelijks meer mank. Het ziet er naar uit dat ik geluk gehad heb. :-)

Oh, en ook nog even voor de mensen die zich afvragen waarom Apneist maar niet update: die zit ongeveer 90% van de tijd in/onder water en dat update zo lastig, maar hij doet de groeten!

dinsdag 16 augustus 2005

Never a dull moment

Aloha allemaal, Poelekie meldt zich vanuit een zeer luidruchtige videotheek annex snoepwinkel annex arcadehal annex internetcafé in Lysekil. Onze vakantie is tot nu toe letterlijk en figuurlijk bewogen geweest, letterlijk omdat we ondertussen op onze derde logeerlocatie zitten en van hot naar haar rennen, figuurlijk omdat we zondagavond een middelgrote tegenslag gehad hebben: tijdens een geweldige nachtzwem zondagavond in de superheldere, door maan en sterren verlichte zee ben ik uitgegleden en heb ik mijn enkel dusdanig zwaar gekneusd dat we de hele maandag in twee verschillende ziekenhuizen hebben doorgebracht omdat men vreesde voor een breuk.
Gelukkig bleek dit mee te vallen en stiefel ik met een ingepakt pootje wat kreupel rond. Ik heb nog 10 minuten krukken geprobeerd, maar dat werkte voor geen meter... hell, ik gooi meestal na twee zwemslagen al geïrriteerd mijn zwembril weg omdat het ding niet doet wat ik wil, en dan verwacht men dat ik me met krukken kan voortbewegen?! ;-P En als bewijs dat elk nadeel ook zijn voordeel heeft: men is hier zó lief en behulpzaam, dat is echt hartverwarmend! Gelukkig mag ik wel zwemmen (schijnt goed te zijn tegen de zwelling) en dat ga ik zo ook doen, we hebben met een clubje Deense freedivers afgesproken in het zwembad, even fijn wat banen trekken en ontspannen.

donderdag 11 augustus 2005

LögPöes

Poelekie de Vries meldt zich vanaf Göteborg Central Station! De ademvrije meneer, ik en De Hele Grote Vinnen zijn gisteren na twee kippevluchtjes (vergeleken bij naar Australië vliegen is alles kort) aangekomen in Göteborg waar wij logeren in het schattigste tuinhuisje ooit, wat mijn droom om in een strandhuisje te gaan wonen weer volledig aangewakkerd heeft.
Zweeds is werkelijk een hilarische taal, hoewel ik nog steeds niet weet wat "freediver" is, maar ik heb nog 12 dagen om daar achter te komen.
Vanochtend zijn wij naar het zwembad geweest, werkelijk fantastisch, 50 meter indoor, lekker "koud" dus niet van dat lauwe soepzwemmen, sauna, bubbelbad en da alles voor de fijne prijs van 40 kronen, dat is een eurootje of 4. Ook zijn er uitgebreide mogelijkheden om je te laten bepotelen/insmeren met klei/spraytannen voor zeer schappelijke prijzen. Computers zijn hier echter een schaars goed, ik vermoed dan ook dat er van regelmatige updates niet veel zal komen.
Morgenochtend reizen wij door naar het dorpje waar de wedstrijd gaat plaatsvinden en zullen ook de andere freedivers binnendruppelen, maar we gaan nu eerst op zoek naar een fijn hapje van 't een of het ander.

dinsdag 9 augustus 2005

Half gezwicht

"Van onze verslaggever in Amsterdam - Poelekie de Vries en de Freakdiver zijn op maandagmiddag jl. gesignaleerd bij niet nader te noemen duikwinkel alwaar Mevrouw de Vries een paar vinnen, een bril en een heuse snorkel heeft uitgezocht.
Op de vraag of dit nu betekent dat zij van haar voornemen ("Ik ga NIET freediven!") is afgestapt, zwaaide ze vervaarlijk met haar frisgescoorde snorkel en riep mildhysterisch: "Ik ga SNORKELEN! Niet freediven!", waarna zij woest "Dat is heel iets anders!" en "Het scheelt zeker 10 cm!" mompelend haar fiets pakte en vertrok, vinnen onder de arm.
De onderwatermeneer keek ondertussen minzaam als een Jehova´s getuige die net een zieltje had gewonnen."

Lieve mensen, vanaf morgenochtend bevind ik me 2 weken lang in Zweden temidden van een kudde freedivers. Indien mogelijk zal ik jullie tussentijds op de hoogte houden van alle voor leken hoogstwaarschijnlijk hilarische gebeurtenissen, mochten er behalve duikcomputers geen andere computers aanwezig zijn dan krijgen jullie bij terugkomst een uitgebreid verslag (of jullie daar nu op zitten te wachten of niet! ;-P) Toedels!

maandag 8 augustus 2005

Ode

Ik kan het iedereen aanraden: een Things to do today-blok. Wat hier in Huize Poelekie gewoon het Thingstodoboek heet, maar dat terzijde. Ik ben ondertussen aan mijn derde boek toe, en ik wil nooit meer zonder.

Wat er zo geweldig aan is? Behalve dat er geen losse briefjes meer door het huis slingeren die je nooit kunt terugvinden als je ze nodig hebt, heeft het ook een evaluatie-functie. De nette vakjes waarin je alles kan noteren wat je nog wil/moet doen hebben namelijk een hokje, dat je kunt aanvinken als het gedaan is.

Zeker voor mensen zoals ik die altijd denken dat ze nooit een klap uitvoeren is het heerlijk om eens in de zoveel tijd het hele boek door te bladeren en te zien hoeveel vinkjes er staan. Ook gebruik ik het voor invallen, (blog)ideeën en last but not least telefoonnummers en adressen.

Echt, er kan geen Moleskine op tegen mijn Thingstodoboek, al was het maar omdat ik vanwege de reputatie* van die eerste spontaan een writersblock krijg. Dus ga naar de betere kantoorboekhandel, koop zo´n fijn "Things to do today"-boek en voor je het weet roep ook jij: "Thingstodo, I love you!" :-)


* "The legendary notebook of Van Gogh, Chatwin, Hemingway, Matise and Céline": daar durf je toch geen boodschappenlijstje in te zetten!?!?

donderdag 4 augustus 2005

Op rolletjes

Ik ben zo blij met mijn nieuwe rugzak op wieltjes! *doet dansje*

woensdag 3 augustus 2005

ROFLMAO!

Met dank aan Cath voor de geweldige link: Elephants Yeah!

De hele site is trouwens dolkomisch!

dinsdag 2 augustus 2005

Eerder dan de vorige keer!

Het is weer zover! Aaaaaaaah! Ik ga over 8 dagen naar Zweden! *gooit handen boven het hoofd, zwaait ze heen en weer en rent wat rond*

maandag 1 augustus 2005

Verslavingsgevoelig

Zoals u weet ben ik nogal verslavingsgevoelig. Mijn nieuwste verslaving is Mandala´s kleuren. Ik heb ook een fijn boekje "Mandala´s tekenen", maar aangezien ik mijn passer niet meer terug kan vinden heb ik me nu gestort op "Mandala´s voor kinderen" oftewel: kleurplaten! Yay! *rent morgen first thing naar de Hema voor een 64 kleurpotlodendoos* :-)

Blog Design by Get Polished